Hector Balut
architect, Just Design Studio
justdesign.com

Just Design Studio ontwierp doordachte flexibele plattegronden, die als uitgangspunt dienen voor de woningen. In overleg kunnen deze eventueel worden aangepast. Naast de indeling maakten de interieur architecten van Just Design een high-end ontwerp voor algehele afbouw met een ‘custom made’ keuken, stijlvol sanitair, wand- en vloerafwerking, domotica en een gashaard. De afbouw is inbegrepen bij de koopsom, in de vorm van stelposten. Hierover vindt u meer in de Technische Omschrijving, die beschikbaar is als aanvullende informatie.

Hector Balut is architect bij Just Design Studio. Hij neemt ons graag mee in de achtergrond van de gemaakte keuzes bij de herontwikkeling van deze unieke villa.

Ik wil de Technische Omschrijving ontvangen
Wat was de visie bij het ontwerp van Villa Vondel?

Het gebouw is van kelder tot dak opnieuw ontworpen. Het gebouw heeft een aantal unieke kenmerken die we optimaal willen benutten. Vanwege de vierkante vorm hebben we besloten om zowel de trap als de lift in het hart van het gebouw te plaatsen. Beide zijn goed bereikbaar via de centrale entree aan de voorzijde van het gebouw. De entree wordt versterkt door een luifel op vier kolommen.

De benedenwoningen hebben we ingedeeld op basis van natuurlijke logica: één aan elke kant van de hoofdentree. Beide woningen hebben de beschikking over een deel van het terrein als privétuin. In het souterrain hebben we extra leef-ruimte gecreëerd met daglicht in iedere ruimte.

Op de bovenste twee verdiepingen hebben we gekozen voor één appartement per woonlaag. Door de trap en lift centraal te positioneren, is het hele interieur open en flexibel geworden, met raampartijen rondom. De hoogte en overige verhoudingen zorgen voor een zeer ruim interieur.

Kun je iets meer vertellen over de keuze van materialen?

We hebben veel aandacht besteed aan de keuze van materialen. Bij de keuze van materialen, kijken we hoe materiaal het ontwerp van het gebouw kan versterken. 

De gevels bestaan grotendeels uit traditioneel metselwerk met een knipvoeg. Voor de entree maakten we een ontwerp met een eiken visgraat vloer, rondom ingelegd in een messing rand. Een ander deel van de entreezone kreeg een natuurstenen vloer. De wanden in de hal zijn bekleed met hout met verdiepte randen en een inleg van Stone light falling ledges met led-verlichting.

Het interieurontwerp en de afbouw doen jullie samen met de toekomstige bewoners?

Voor de afbouw van iedere woning maakten we een doordacht high-end ontwerp. We willen de afbouw van elk appartement samen met de nieuwe eigenaar vorm geven. Zo is er keuze-vrijheid bij de indeling van de woning en de afwerking. We hebben een aantal voorbeeldplattegronden ontworpen. Maar desgewenst kunnen we samen met de koper een geheel nieuw interieurontwerp maken, waarbij wij schetsen wat zij voor zich zien.

  • Door te registreren geef ik geef toestemming aan Broersma Makerlaardij om mijn gegevens te verwerken om mij desgewenst te informeren over interessante projecten. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden. U kunt zich op elk moment afmelden. Lees hier hoe wij omgaan met uw gegevens volgens de AVG.